2015 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

Šiltas kakavos vakaras / kerobas

Jau šąlant orams vakarais norisi kažko šilto, saldaus, švelnaus, aišku tai gali būti mylimo bučinys, bet šiandien kalbėsiu apie stebuklingą karobą, tiesą sakant atradau ją tik tada kai pradėjau domėtis kuo pakeisti kavą, beabejo į sveikesnę alternatyvą. Ne dažnai geriu, bet šiandien, kai dar esu apsirgusi ir norisi kažko šilto, tai yra tobulas pasirinkimas ir primeną vaikystės kakavą.
KAROBOS miltelių gėrimas
Aš pasiruošiu šį gėrimą labai paprastai, šildausi sojos pieną (tinka puikiai ir migdolų pienas), karobos miltelius įpilu į jau sušilusi pieną, pasaldinu agavos sirupu. Kai jau gėrimas būna tinkamos temperatūros, keletą sekundžių suplaku per blenderį, man patinka susidariusi gėrimo viršuje standi puta.


Karobas yra labai naudingas mūsų organizmui:
  • Dėl nemažo skaidulinių medžiagų kiekio padeda gerinti virškinimą;
  • Turi antivirusinių, antiseptinių ir skausmą malšinančių savybių;
  • Mažina cholesterolio kiekį kraujuje;
  • Padeda atitolinti senėjimo procesus;
  • Yra kalio, magnio, geležies, mangano, vario, o ypač nemažai kalcio ir fosforo, kurie, pastoviai vartojant produktą, padeda palaikyti normalią kaulų ir dantų būklę, gali padėti užkirsti kelią osteoporozei;
  • Dėl antioksidantų gausos, vartojami sergant mažakraujyste, kosint, kamuojant peršalimo ligoms, siekiant papildyti kasdienį racioną naudingomis medžiagomis ir apsisaugoti nuo ligų.
Šie milteliai tinka gėrimams, kepiniams, desertams gardinti, naudojami šokoladui gaminti, uogienėms, jogurtams, keptiems obuoliams, ledams paskaninti. Naudojant šiuos miltelius įvairiuose patiekaluose, suvartojama mažiau cukraus.


Šiltų jums vakarų ir nuostabios dienos!
Bučkis

4 komentarai:

  1. Ievut, ar situo gerimu mane vaisinai, kai buvau sveciuose? Tada vadinom - kakava :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dariau per pusę karobą, kita pusė paprasta kakava (be jokių priemaišų)

    AtsakytiPanaikinti