2015 m. rugsėjo 20 d., sekmadienis

Dienos mityba II / Savaitgalis

Savatgaliais mėgstu ilgus pusryčius, juk paprastai nereikia niekur skubėti, aš net mėgstu po pusryčių grįžti į lovą kokį pusvalandį pasnausti. Skanus maistas man tiek pat svarbus kaip sveika gyvensena ir tai tikrai yra suderinama, aišku aš dar daug ko mokausi, padarau klaidų, kartais ir sąmoningai, bet o kaip kitaip tobulėt, tik dabar jau išmokau savęs dėl to negraužti, todėl tai priimu kaip natūralų dalyką, be jokių savigraužų ir galiu pasakyti, rezultatai yra puikūs, taigi mano mieli skaitytojai, svarbiausia nesigraužti jei kas nepasiseka, o tai priimti kaip dar vieno mokymosi žingsnį ir tai pritaikoma ne tik su maistu :).

Visąlaik stengiuos pusryčius valgyti gausius, tikiu, kad tai yra puikus energijos užtaisas dienos pradžiai, gausius turiu omeny neprisiryti tiek, kad po to būtų neįmanoma nuo stalo pakilti, bet bandau įtraukti didžiąją dalį angliavandenių, taip pat nepamirštu ir baltyminių produktų.

Šeštadienio pusryčiai

Jonės duona (100% ruginė) su hummus, pomidoru, ant viršaus užbarstytos petražolės
Alpro vanilinis desertas
Kava su Alpro sojos pienu

Stengiuosi kasdien kavos negerti, esu padariusi ekperimentą, kai negėriau porą savaičių, paradoksalu, bet tada jaučiausi žymiai žvalesnė, energingesnė, oda gražesnė. Todėl kavą geriu labiau kaip desertą, pasimėgauju, tai nėr mano kasdienis rytinis ritualas, nors kad ir kaip skanu! Ateityje norėčiau labiau mažinti ir išvis atsisakyti, o taip ir bus, beje jau esu atradusi kitą skanią altrnatyvą kavai, bet tai jau bus kitas įrašas :).

Sekmadienio pusryčiai
Tortilija (pilno grūdo), riešutų sviestas, pjaustyti bananai
Ant pusės tortilijos užtepam riešutų sviestą (pirkau Mark & Spencer), sudedame pjaustytus bananų griežinėlius, ir perlenkiame tortilija per pusę, įdedame į įkaitinta keptuvę su šiek tiek kokoso aliejumi, apkepam abi puses, kad gražiai apskrustų. Skonis dieviškas, ryte pradedi šypsotis nuo skanumo :)

Labai mėgstu grikius ir šįkart nusipirkau neskrudintas grikių kruopas, todėl savaitgalio pietums nusprendžiau būtent jas ir valgyti, aišku ne vienas, dar namie buvo didelis baklažanas, grikių ir baklažanų derinys atrodė viliojančiai ir tikrai nesuklydau :), tiek prisidariau, kad užteko tiek šeštadieniui, tiek sekmadieniui.

Šeštadienio pietūs
Kepti baklažanai su morkomis, šiek tiek česnaku ir ekologiškos pomidorų pastos.
Neskrudinti ekologiški grikiai, agurkėliai

Sekmadienio pietūs
Vakarykščius baklažanus sumaišiau su grikiais. Salotos iš pomidorų ir agurkų, ir dar šiek tiek saulėje džiovintų pomidorų
Pati labai stengiuosi ir kitiems rekomenduoju dienos racione įtraukti kuo daugiau daržovių, o jei dar turit galimybę gauti ne iš parduotuvės, tuomet valgykit kiek tik širdis geidžia, o jūsų kūnas jums padėkos.

Vakarienei rinkausi hummusą su morkomis. O šiandien prieš Eurobasket finalą paruošiu užtepėlę iš alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų, papjaustysiu agurkų ir morkyčių. (Foto bus papildyta)


Nuostabios dienos, mieli skaitytojai!
Bučkis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą