Vis dar negaliu tuo patikėti, nes prieš gerus tris metus net už pinigus man niekas į burną nebūtų įbrukęs šių mažų keistų padariukų-lęšiukų. Tiesa sakant, juos pamėgau tada kai pradėjau lankytis Vegafe, jie turi nuostabų patiekalą "Dal makhani", labai rekomenduoju, nes net nemėgstantys lęšius juos gali pamėgti.
Vakarienei nuostabus lęšių troškinys |
Man kaip nevalgančiai mėsos, lęšiai yra nepamainomas baltymų šaltinis, esu literatūroje skaičius, kad tai - vegetarų mėsa ir tai tikra tiesa, nes jis sotus, pakankamai sunkus maistas, bet neapsunkinantis.
Be to, kad lęšiai skanu ir sotu, beje, ir pigu, jie turi labai gerų sąvybių mūsų organizmui:
- Lęšiuose nemažai folio rugšties, vitaminų B1, B6, kurie reikalingi nervų sistemai bei imunitetui stiprinti.
- Gausus mineralinių medžiagų tokių, kaip fosforas, kalcis, magnis, geležis, varis, cinkas.
- Reguliarus lęšių vartojimas mažina vėžinių ligų riziką.
- Lęšiuose gausu ląstelienos ir beveik nėra riebalų, todėl tai tobulas rimtas patiekalas besilaikantiems dietos.
- Lęšiai laikomi ekologišku produktu, nes jie nekaupia nitratų ir kitų toksinių medžiagų.
Taigi mielosios ir mielieji, eidami į parduotuvę apsipirkti prisiminkite lęšius ir praturtinkite savo mitybos racioną.
O lęšių troškinio receptu pasidalinsiu neužilgo, jis labai paprastas ir tikrai skanus, galėsite nudžiuginti savo draugus, mylimuosius, vaikus ir tuos kurie jums rūpi.
Bučkiai, iki greito ir nuostabios dienos!
Troškinys buvo tikrai tobulas! Labai norėsiu pati pabandyti pasigaminti. Ačiū už nuostabią vakarienę!
AtsakytiPanaikintiReceptą būtinai parašysiu :), man irgi buvo labai skanu ir smagu!
PanaikintiVakar ragavau! Tobulas!
AtsakytiPanaikinti