Pati lęšius pamėgau tik prieš kelis metus, paragavau Vegafe ir nuo tada supratau, kad man jie pasidarė skanūs.
Šiuo receptu visai neseniai pasidalino mano labai gera draugė, o dabar abi esame fanatikės šio troškinio, o jau ir nemaža dalis mano draugų yra paragavę ir visi buvo labai sužavėti, o pastangos paruošti yra labai minimalios, taigi jei norite nustebinti savo svečius sveiku patiekalu, šis tikrai bus puikus pasirinkimas.
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 4 šaukštai aliejaus (aš iš akies pilu į puodą, nes jame apkepami svogūnai ir česnakai, tai turi truputį paskęsti aliejuje)
- 2 skiltelės česnako
- 1 šaukštas kario
- 1 šaukštelis saldžios paprikos miltelių
- 1/2 šaukštelio kumino
- 1/3 šaukštelio drusko
- 1/2 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
- 4 šaukštai konservuotos pomidorų pastos (aš perku ir rekomenduoju I love ECO)
- 1,5 litro daržovių sultinio
- 400 g. žalių lęšių
- 4 šaukštai mirkytų razinų
- Petržolės papuošimui
Rekomenduoju šiuos lęšius, man jie kol kas skaniausi :), perku Rimi |
Paruošimas:
Įkaitinti puodą su aliejumi ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną, po to įdėti česnaką (irgi kaip įmanoma smulkiau supjaustykite) ir supilkyte visus prieskonius, į pabaigą dedame pomidorų pastą ir dar šiek tiek pakepame. Tuomet pilame sultinį ir dedam lęšius, verdame 45-50 min., likus 15 min iki virimo pabaigos, supilame razinas. Kaskart vis pamaišykime, o tuo metu namuose pasklis nuostabus aštrus prieskonių derinio kvapas. Sunkiausia šiame recepte ir yra išlaukti tas 45 min :). Supilus lęšius į lėkštes, papuošiame petražolėmis, man dar labai puikiai prie šio patiekalo tinka švieži agurkai, nes jų gaivumas šiek tiek nuslopina aštrumą.
Skanaus mielieji ir nuostabiausių ekperimentų virtuvėje.
Bučkiai!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą