2015 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Pats nuostabiausias LĘŠIŲ troškinio receptas!

Jau anksčiau rašiau apie lęšių naudą, o jie tikrai naudingi mums - tobulas baltymų šaltinis! Daugiau pasiskaityti galite čia.
Pati lęšius pamėgau tik prieš kelis metus, paragavau Vegafe ir nuo tada supratau, kad man jie pasidarė skanūs.
Šiuo receptu visai neseniai pasidalino mano labai gera draugė, o dabar abi esame fanatikės šio troškinio, o jau ir nemaža dalis mano draugų yra paragavę ir visi buvo labai sužavėti, o pastangos paruošti yra labai minimalios, taigi jei norite nustebinti savo svečius sveiku patiekalu, šis tikrai bus puikus pasirinkimas.
Produktai:

  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 4 šaukštai aliejaus (aš iš akies pilu į puodą, nes jame apkepami svogūnai ir česnakai, tai turi truputį paskęsti aliejuje)
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas kario
  • 1 šaukštelis saldžios paprikos miltelių
  • 1/2 šaukštelio kumino
  • 1/3 šaukštelio drusko
  • 1/2 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
  • 4 šaukštai konservuotos pomidorų pastos (aš perku ir rekomenduoju I love ECO)
  • 1,5 litro daržovių sultinio
  • 400 g. žalių lęšių
  • 4 šaukštai mirkytų razinų
  • Petržolės papuošimui

Rekomenduoju šiuos lęšius, man jie kol kas skaniausi :), perku Rimi
Paruošimas:

Įkaitinti puodą su aliejumi ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną, po to įdėti česnaką (irgi kaip įmanoma smulkiau supjaustykite) ir supilkyte visus prieskonius, į pabaigą dedame pomidorų pastą ir dar šiek tiek pakepame. Tuomet pilame sultinį ir dedam lęšius, verdame 45-50 min., likus 15 min iki virimo pabaigos, supilame razinas. Kaskart vis pamaišykime, o tuo metu namuose pasklis nuostabus aštrus prieskonių derinio kvapas. Sunkiausia šiame recepte ir yra išlaukti tas 45 min :). Supilus lęšius į lėkštes, papuošiame petražolėmis, man dar labai puikiai prie šio patiekalo tinka švieži agurkai, nes jų gaivumas šiek tiek nuslopina aštrumą.



Skanaus mielieji ir nuostabiausių ekperimentų virtuvėje.
Bučkiai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą